Αντί...λογος
Εφημερίδα Γενικού Λυκείου Αντιμάχειας

Εξωγήινες Μορφές Ζωής

Τι συμβαίνει με τα περίεργα σχέδια στα χωράφια; Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινα όντα ή έχουν δει τουλάχιστον κάποιο ιπτάμενο αντικείμενο. Πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα; Αναφορές εξωγήινων υπάρχουν από πολύ παλιά, σύμφωνα με τους ερευνητές. Πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες, και άλλες απεικονίσεις αναπαριστούν περίεργα πλάσματα και αντικείμενα.
Στη σύγχρονη εποχή αυξάνονται όλο και πιο πολύ οι αναφορές ανθρώπων για επαφές με εξωγήινες μορφές. Αυτό συμβαίνει μετά από την προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο. Η πίστη κάποιων ανθρώπων στα όντα αυτά βασίζεται στα εξής δεδομένα:
• Στις πολλές γραπτές και εικονικές ιστορικές αναφορές που μοιάζουν με εξωγήινες μορφές.
• Στους ισχυρισμούς ανθρώπων που είδαν κάποιο σκάφος, το οποίο δε μοιάζει με αυτά της «γήινης» τεχνολογίας.
• Στις αρνητικές απαντήσεις και γενικότερα τον απόκρυφο χαρακτήρα που επιμένουν να δίνουν κυβερνήσεις(ιδιαίτερα των ΗΠΑ) για τέτοια θέματα.
Η έρευνα για τα θέματα αυτά γίνεται σε διάφορα πλαίσια. Υπάρχει ο παρα-επιστημονικός κλάδος της ουφολογίας, που ασχολείται με τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Επίσης, ο καθένας από εμάς μπορεί μέσα από την προσωπική αναζήτηση να φτάσει σε ανάλογα συμπεράσματα. (ερασιτεχνική έρευνα.) Ένας άλλος χώρος είναι η αστρο-αρχαιολογία. Η άστρο-βιολογία ενδιαφέρεται για τον τρόπο έναρξης και τις προϋποθέσεις ζωής των εξωγήινων και η εξω-βιολογία για την έρευνα της ζωής έξω από τη γη. Τέλος, υπάρχει μια πιο επιστημονική προσέγγιση, που αφορά την προσπάθεια εξήγησης των μαρτυριών από επιστήμονες, φυσικούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους κ.α.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Στην αρχαία ινδική λογοτεχνία υπάρχουν πολλές αναφορές για ιπτάμενα αντικείμενα. Η φυλή της Αφρικής καλούμενη Doga φημίζεται για τους μύθους της. Σε αυτούς υπάρχουν αστρονομικές γνώσεις και αξίζει να αναφερθεί πως γνώριζαν για την ύπαρξη διαφόρων αντικειμένων, τα οποία οι σύγχρονοι αστρονόμοι τα βλέπουν μόνο με εξειδικευμένα τηλεσκόπια. Τα Dropas αποτελούν μια άλλη ανεξήγητη περίπτωση. Πρόκειται για διάφορα τούνελ μέσα σε βουνό των οποίων οι διάδρομοι είναι τόσο λείοι που αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο κατασκευής τους από τους τότε κατοίκους της περιοχής με τα μέσα που διέθεταν. Το περίεργο είναι ότι εκεί βρέθηκαν σκελετοί ανόμοιοι με ανθρώπινοι. Γενικά, δεν είναι λίγες και οι προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων για φωτεινές μπάλες στα δωμάτια τους ή διάφορα αιωρούμενα αντικείμενα με φωτάκια στον ουρανό κτλ.
Αρκετοί από τους ανθρώπους που ισχυρίζονται πως είδαν κάτι, έτυχε να έχουν και κάποια βιντεοκάμερα που κατέγραψε τα όσα είδαν. Καταλαβαίνουμε ότι δεν επρόκειτο για ψευδαίσθηση.
Κάποιοι άλλοι μαρτυρούν όχι μόνο οπτική επαφή, αλλά και την επαφή «τέταρτου τύπου», δηλαδή απαγωγές. Οι περισσότερες μαρτυρίες μοιάζουν μεταξύ τους, καθώς τα χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν πολύ. Κενά μνήμης, ευερεθιστότητα, ήχοι στα αυτιά, ουλές, γρατσουνιές, έως και εμφυτεύματα.
Ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο για την ύπαρξη των εξωγήινων αποτελούν τα περίεργα σχέδια στα χωράφια. Βέβαια, αμφισβητείται από πολλούς, αφού μπορεί να είναι ανθρώπινο δημιούργημα.
Η επιστήμη, πάντως, σήμερα δεν αποκλείει την ύπαρξη ζωής σε κάποιο άλλο πλανήτη του σύμπαντος. Όπως δεν αποκλείει και την πιθανότητα να είμαστε μόνοι μας. Το να επιβεβαιώσουμε τι από τα δύο ισχύει καθίσταται δύσκολο λόγω, τεχνικών δυσκολιών!

Ραφαέλα Ντινώρη
Μαρία Γερασκλή