Αντί...λογος
Εφημερίδα Γενικού Λυκείου Αντιμάχειας

Η μάστιγα της οικονομικής κρίσης στα σχολεία..!

Στις μέρες μας, το θέμα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους, εργαζόμενους και μαθητές είναι η οικονομική κρίση. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε κυρίως με το πώς βιώνουμε εμείς οι μαθητές την κρίση.
Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα εξαιτίας των τμημάτων που αποτελούνται από πολυάριθμους μαθητές και του ανειδίκευτου προσωπικού μας ωθεί στην παραπαιδεία με αποτέλεσμα να καταβάλλουμε πολύ χρόνο και χρήμα. Πολλά παιδιά ελπίζουν να εισαχθούν σε Aνώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά αδυνατούν εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας.
Επιπλέον, στοιχείο που μαρτυρά την πολύ κακή οικονομική κατάσταση είναι και η έλλειψη βιβλίων που έχει ως συνέπεια να μην διεξάγεται το μάθημα και να υπάρχει καθυστέρηση στο να βγει η καθορισμένη ύλη. Δεν φτάνει μόνο η απουσία βιβλίων αλλά το σχολείο λόγω έλλειψης πόρων δεν φωτοτυπεί σελίδες από τα βιβλία.  
Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό συναντάται και στον ενδοσχολικό χώρο. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε από τις τιμές του κυλικείου, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες λόγω του αυξημένου Φ.Π.Α. οδηγώντας τους μαθητές σε αποχή από το κυλικείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Η σημερινή οικονομία της χώρας ταλαιπωρεί και θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της για πολλά χρόνια, ευελπιστούμε όμως, να σταματήσει να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εκπαίδευση, ώστε να μην παραμένουμε στάσιμοι σε αυτόν τον τομέα…!
Ανθούλα Φώτη
Καλλιόπη Πέντσα